The Serzhantovo Children House is situated in a far-away northern district of the Primorsky region (town of Dalnegorsk) 350 Miles from Vladivostok. It is the constituent part of a school complex. There are 59 children in the House between the ages of 3 and 18, including 14 children of pre-school age. There have been no renovations completed on the bathroom in 23 years. The area is entirely too small. Pipes leak water and the fixtures are badly worn. The sinks for washing are actually located outside the bathroom in the corridor. Unlike the bathroom for the smaller children, that had a pan for washing feet, the older children’s bathroom doesn’t contain any type of shower or area to clean the entire body. Additionally, there is no ventilation and an unpleasant odor is always lingering.

There is additional storage space immediately adjacent to the bathroom that will be utilized for expansion and will actually increase the overall footprint of the funtional area. And, the boys and girls will now have separated latrine areas for privacy.

The project entails considerable labor costs due to the current conditions of the bathroom. The toilets are literally cemented into the floor and major demolition will be required in order to remove the old fixtures, tile and electrical wiring, and install the new ones. The staff at the orphanage always tries to do their own work whenever possible but this project is beyond even their abilities.

Детский дом «Сержантово» расположен в дальнем северном районе Приморского края (г. Дальнегорск) 350 миль от Владивостока.  Это составная часть школьного комплекса.  В доме 59 детей в возрасте от 3 до 18 лет, в том числе 14 детей дошкольного возраста.  За 23 года в ванной не было никаких ремонтных работ.  Площадь слишком мала. Трубы в плохом состоянии, повсюду утечки воды и светильники изношены.  Раковины для мытья фактически расположены вне ванной комнаты в коридоре.  В отличие от ванной для маленьких детей, у которой была кастрюля для мытья ног, в детской ванной более старшего возраста нет ни одного типа душа или зоны для чистки всего тела.  Кроме того, нет вентиляции, и постоянно присутствует неприятный запах.

Существует дополнительное пространство для хранения, непосредственно прилегающее к ванной, которое будет использоваться для расширения и фактически увеличит общий размер функциональной зоны.  И у мальчиков и девочек теперь будут разделенные зоны уборки для уединения.

Проект влечет за собой значительные затраты на рабочую силу из-за нынешних условий ванной комнаты.  Туалеты буквально цементируются в пол, и для снятия старых светильников, плитки и электропроводки потребуются серьезные снос и установка новых.  Сотрудники приюта всегда стараются делать свою работу, когда это возможно, но этот проект выходит за рамки даже их возможностей.

 Project Document
 Project Document


Thanks for kind donations: Lehman Brothers, Patrick & Susan Cavanaugh, Microsoft Giving Campaign, Tania Petricevich, Elena Levitskaya, Russell Cline, Rakhilya Murtazina, Clara Baker, Lauren Kiss, and our own permanent fund: Relief Fund.